• Over Bikels.nl

    Bikels.nl is een fietsend vriendenclubje....... Lees meer .....

  • 1

ODS classic 2017

ODS Classic 2017 574Traditioneel wordt op de laatste zaterdag van augustus in Zuid Limburg de ODS classic verreden. Deze toertocht is alleen voor personeelsleden van DSM en partnerbedrijven. Uiteraard reisde er ook een delegatie van DSM-Sinochem uit Delft af en deze groep telde 23 man. In deze groep zaten ook zeven leden van Bikels.nl en die hebben als groep deze fietstocht gereden, uiteraard in hun Bikels kloffie.

 

We moesten als achtste groep vertrekken om 09:08 uur, dus het was voor de meesten toch wel aardig vroeg opstaan. We hadden om 08:30 uur afgesproken bij de Amstel Gold Race Experience om de rugnummers en consumptiebonnen in ontvangst te nemen. Dat was nog even een dingetje want er stond een enorme file naar de parkeerplaats en Ed en ik waren even bang dat we te laat zouden komen. Uiteindelijk kwam het nog allemaal goed en stonden we toch nog ruim op tijd aan de start. Nog wat oude bekenden gezien, onder andere Bastiaan, oud werknemer in Delft en tegenwoordig werkzaam in Hoek van Holland.

Wat later dan gepland gingen we van start onder prima omstandigheden. Het eerste stuk zouden we weer als groep rijden, maar daar kwam zoals ieder jaar weinig van terecht. We moesten in het begin even langzaam aan doen, maar we hebben toch nog wel een paar kilometers als groep van 23 kunnen rijden. Hierna vormden als vanzelf groepjes en wij bleven met 8 man en een paar vreemden over.

Na zo'n 30 kilometer kwamen we bij de eerste ravitaillering en konden we de bidons vullen en een stukje vlaai nemen. Na een kwartiertje was het weer tijd om om de fiets te stappen en gingen we weer verder naar Simpelveld. Onderweg een paar pittige klimmetjes maar er werd boven weer op iedereen gewacht. En zo kwamen we we met z'n achten aan in Simpelveld. Daar konden we nog een plekje vinden op een bankje, werd lekker gegeten en gedronken en een beetje gekkigheid met elkaar gemaakt. Na een half uurtje pauze vertrokken we weer met zeven man. Waar was nummer 8 gebleven? Is mij niet duidelijk geworden en we hebben hem ook niet meer gezien.

In de middag was er een windje opgestoken en dat maakte het allemaal nog een stukje zwaarder. De kopgroep moest steeds vaker wachten, maar zoals we gewend zijn: samen uit is ook samen thuis, of zoiets! Hier hebben we ons deze keer niet helemaal aan gehouden maar uiteindelijk zat er maar een paar minuten verschil tussen de eersten en de laatste. We hebben een mooie groepsfoto laten maken met de ODS rondemissen en zijn daarna nog even op het terras gaan zitten om wat te drinken en te eten. Zo rond 15:30 uur is iedereen vertrokken naar huis c.q. logeeradres.

Bedankt Peter, Roy, Edward, Michel, Marcel enWim voor de gezelligheid. Was een prachtige dag.

Zie hieronder nog wat filmpjes, foto's en Strava gegevens.

Filmpje 1 van Michel

Filmpje 2 van Michel

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Verjaardagen

Er is binnenkort niemand jarig

Laatste forum berichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Leden login