Zoetermeerse deel Nieuwe Driemanspolder vanuit de lucht gezien Foto Hoogheemraadschap Rijnland

Het duurt nog even, maar eind 2020 wordt het nieuwe natuur- en recreatiegebied de Nieuwe Driemanspolder opgeleverd. De werkzaamheden hieraan zijn bijna drie jaar geleden begonnen en het landschap begint langzaam vorm te krijgen. Vanwege de bouwwerkzaamheden is het gebied niet toegankelijk voor het publiek, maar voor Omroep West maakte het hoogheemraadschap van Rijnland een uitzondering.

downloadHet forum wordt de laatste tijd overspoeld met spam. Gelukkig zien de gebruikers hier niets van, in dat opzicht werkt de beveiliging perfect. Om deze reden is de zg. zelfregistratie tijdelijk uitgeschakeld totdat er een goede manier is gevonden om de spammers nog eerder af te vangen. Spammers gebruiken VPN verbindingen en kunnen op die manier hun IP adres manipuleren en zijn daardoor niet te traceren of permanent te blokkeren. Ze maken voor de registratie een mail adres aan, activeren hun account op Zerobeaufort en verwijderen vervolgens hun mail adres weer. Hierna proberen ze allerlei spam op het forum te zetten, wat ze overigens niet lukt.

De nieuwe procedure wordt waarschijnlijk zodanig, dat moderators ingeschakeld worden om accounts te activeren. Nog even uitzoeken hoe dit gerealiseerd kan worden.

Beetje lastig, maar bestaande gebruikers ondervinden hier geen overlast van.

Wordt vervolgd

Zaterdag 19 januari 2019 zijn we met een groepje naar de Boot in Düsseldorf geweest. Ik keek er persoonlijk best wel naar uit want ik was er immers nog nooit geweest. Om 08:15 werd ik door Chris, Marcel en Joost opgehaald en vertrokken we richting Düsseldorf via Venlo. Na wat verkeerde en gemiste afslagen (veel te druk met praten) bereikten we uiteindelijk toch de 'Messe'. Het was nog niet zo druk en vanaf de parkeerplaats waren we binnen 5 minuten bij de kassa. Na het betalen van de toegang (€ 25,-) konden we naar binnen. Hal 8a was dicht bij de ingang, dus dat liep allemaal voorspoedig.

Het loopt weer naar het einde van het jaar en in een normaal jaar zou je een soort jaaroverzicht maken met alle hoogtepunten en (liever niet) alle dieptepunten. Dit jaar is echter een vreemd jaar geweest en we hebben 'afscheid' genomen van de initiatiefnemer van ZeroBeaufort.nl. Jammer, maar soms gaan de dingen nu eenmaal niet zo zoals je ze graag zou zien.

 

 

Het heeft heel wat hoofdbrekens gekost, maar alle data uit het oude forum is geconverteerd naar de nieuwe software.

Het is misschien lastig, maar er zullen bij een hoop berichten meldingen staan dat je ze nog niet gelezen hebt. Dit was ondoenlijk om ook nog voor elkaar te krijgen.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account