NoordwijkerhoutEen leuke groep gasten bij elkaar vandaag om de route door de duinen bij Noordwijkerhout onveilig te maken. De route was gevonden op internet en een paar weken geleden was ondergetekende al met de racefiets op onderzoek uit geweest om het begin van de route te zoeken. Niets is vervelender als je moet zoeken waar je moet beginnen. Achteraf verspilde tijd, want je hoefde eigenlijk alleen maar achter de mountainbikes aan te rijden en voor de rest kan een kind de was doen. Maar goed, ook op de racefiets moet je zo af en toe een bestemming hebben om naartoe te rijden.

Om 10:00 uur hadden we afgesproken op de parkeerplaats tegenover Hotel de Witte Raaf aan de Duinweg. Peter en ik hielden zoals gewoonlijk rekening met het milieu en carpoolden naar Noordwijk. Daar aangekomen zagen we Duncan net de parkeerplaats oprijden. Duncan had een maatje -Patrick- meegenomen, want die wilde ook wel eens op een mountainbike door de bagger crossen. Marcel kwam op z'n fiets aanrijden. Hij was slim geweest en had een mooie droge parkeerplaats gevonden. Waar wij stonden was het een grote moddderpoel. Richard was ook al gauw aanwezig en Joost -in tegenstelling tot eerdere berichten- maakte ook zijn opwachting. Een leuk clubje van zeven ging dus van start.

Het eerste rondje was om het parcours te verkennen en werd dus redelijk rustig gereden. Het parcours lag er perfect bij, wat vochtigheid betreft, want we hebben geen enkel plasje gezien. Voor de beginners toch wat lastige stukken erbij met boomwortels en een paar lastige hellinkjes, zowel op als af. Toch weer een boom aangetikt met mijn stuur en daar lag ik weer. Ik ben inmiddels 3x gevallen en even zovele keren kwam dit door het (te) brede stuur. Daar gaan we wat aan doen.

De tweede ronde ging een stuk beter, omdat we het parcours natuurlijk een klein beetje kenden ondertussen. Ieder deed zijn eigen tempo en aan het einde van het onverharde wachtte iedereen netjes op elkaar. In eerste instantie leek het jammer dat je over asfalt weer terug moest naar het begin, maar achteraf was dat juist erg lekker om weer een beetje te herstellen. Nog even met Duncan van fiets geruild. Hij had een 26" fully ter beschikking vandaag en dat rijdt toch echt anders. Ik had de hele tijd het idee met een lekke achterband te rijden. Maar voor de rest rijdt het echt lekker, alleen de grip is stukken minder dan van mijn 29" hardtail. Al zal dit ook wel iets met banden te maken hebben.

De derde ronde zou ook gelijk de laatste worden. Op een gegeven moment reed Patrick achter me en blijkbaar mistte hij ergens een bocht. Ik hoorde wat gevloek en wat brekende takken tenminste. Verderop maar even gewacht en gelukkig geen schade aan mens en materiaal. Aan het einde maakte Richard ook nog een stuurfoutje en kwam behoorlijk hard ten val. Ook hier gelukkig geen (blijvend) letsel, op een gekrenkt ego na misschien.

Na het derde rondje had iedereen het wel weer gezien en sommigen zaten er een beetje door. Dus op naar de auto en gelijk naar huis. Meevaller: kleding was nog geheel schoon, dus omkleden in de kou hoefde gelukkig deze keer niet. Het was een leuke dag op een parcours wat we zeker vaker zullen doen. Helaas vergeten de GPS uit te zetten, dus de thuisreis staat er ook op :-(

Volgende week gaan we de toertocht van de Driebergse Tourclub rijden, uiteraard vanuit Driebergen en alleen als het redelijk droog weer is. Houdt het forum in de gaten hierover.

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login