Hotel luxemburg

Na Sauerland in 2013 en de Eifel in 2014, is de keuze voor het jaarlijkse Bikels fietsweekend in 2015 gevallen op de Luxemburgse Ardennen. In eerste instantie was het de bedoeling om in de Franse alpen te gaan fietsen, echter 2200 km met de auto (heen en terug) is eigenlijk te gek voor een weekendje fietsen. Peter (die deze omgeving een klein beetje kent) is een zoektocht gestart en kwam uit op Hotel Restaurant des Ardennes het plaatsje Hoscheid in Luxemburg, een kilometer of 12 van Ettelbruck verwijderd. Het ziet er naar uit dat dit hotel een Nederlandse danwel Belgische uitbater heeft, dus dat maakt het ter plekke allemaal wat eenvoudiger. We hoeven dus geen Luxemburgs te leren. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld veel gemak gehad van de nederlandse hotelier bij het maken van de routes.

De bedoeling is om op vrijdag 08 mei af te reizen naar het Luxemburgse en dan maandag 11 mei in de loop van de dag weer huiswaarts te vertrekken. Natuurlijk willen we voordat de spits begint weer lekker thuis zijn. De keuze om drie nachten te blijven is simpel: je hebt dan twee volledige dagen om te fietsen en die kun je nog aanvullen met twee kortere ritjes op de dag van aankomst en de dag van vertrek. Vanuit de Randstad is de afstand zo'n beetje 350 km, waarbij het eigenlijk niet uitmaakt of je via Antwerpen of over Maastricht rijdt. De reistijd zal zo'n 4 uur bedragen.

Het hotel waar we willen verblijven is Hotel-Restaurant des Ardennes in Hoscheid Luxemburg. De kosten zijn niet te hoog, drie nachten voor € 83,- pp, inclusief ontbijt en bij een bezetting van twee personen per kamer. Uiteraard komt het avondeten er nog bij, maar het hotel schijnt een fantastische keuken te hebben met redelijke tarieven. Prettige bijkomstigheid is dat annuleren tot twee dagen voor aankomst geen kosten met zich meebrengt. Dus mocht je twijfels hebben over bijvoorbeeld het weer? Geen probleem, want twee dagen van tevoren is het weer heel goed in te schatten.

Wil je mee? Laat je reactie achter op het forum en dan kunnen we voor iedereen in één keer reserveren. Klik hier om het forumtopic te openen.