×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/118 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.
  • Over Bikels.nl

    Bikels.nl is een fietsend vriendenclubje....... Lees meer .....

  • 1

Bikels op avontuur in de Eifel

IMG-20140519-WA0032De weersverwachtingen waren uitstekend voor het weekend, dus wat dat betreft kon het weekend al niet meer stuk. Peter en Roy zouden met Duncan meerijden en Marcel zou ondergetekende ophalen. Klokslag 09:00 uur stond Marcel voor de deur en na de spullen ingeladen te hebben en een laatste bakkie vertrokken we naar Nederweert, alswaar we de rest van de groep zouden treffen. We waren rijkelijk vroeg, maar nog voor Eindhoven ging de telefoon om te vragen waar we bleven. In Nederweert nog snel een bakkie en op naar Erkensruhr in de Eifel. Rond 12:30 uur, na enig zoeken, arriveerden we bij hotel Eifelgold-Rooding, wat onze uitvalbasis zou zijn voor de komende dagen.

 

{tab Eifel dag 1|blue}

De eigenaar van het hotel heette ons in het nederlands hartelijk welkom en reikte ons de sleutels van de kamers uit. Roy, Peter en Duncan hadden ieder een eigen kamer, terwijl Marcel en Willem samen op een kamer zouden slapen. Dat was een beetje behelpen, met z'n tweetjes op een eenpersoonskamer maar dat mocht de pret niet drukken. De eigenaar van het hotel vroeg ons of we diezelfde dag nog wilden fietsen en wij lieten op de laptop zien waar we naartoe wilden. Volgens hem was deze route meer geschikt voor de MTB, dus hij hielp ons even gauw een route maken. Even de GPSsen aan de laptop en klaar. Iedereen gauw omkleden en daar gingen we voor de eerste rit.

Het hotel ligt in een dal en heeft maar 1 uitvalsweg, dus wil je ergens naartoe, dan zul je moeten klimmen. En verdomd als het niet waar is: na een paar kilometers reden we op een grintpad!! Gelukkig maar kort, maar toch ....!!!! Al gauw kwam de eerste klim en dat was er al eentje tussen de 10 en 15 % en ook nog een keer behoorlijk lang. Voor het beeld hoe steil dit is: de Brienenoordbrug is maximaal 4%....!! Niet iedereen was hier even blij mee natuurlijk, maar we wisten het van tevoren natuurlijk. En uiteindelijk moet het ook weer naar beneden, dus als je dan tegen de 60 km/h naar beneden knalt, dan voelt dat als een beloning voor het afzien tijdens het klimmen. En zo ging het eigenlijk de hele dag, heuveltje op, heuveltje af en genieten van de omgeving natuurlijk. De omgeving is werkelijk fantastisch. Na een kleine 60 km waren we weer terug bij het hotel en hadden we een voorproefje te pakken wat de dag van morgen zou brengen. Helaas had de GPS van Willem problemen met het vinden van satellieten en uiteindelijk was een reset naar de fabrieksinstellingen nodig om hem weer aan de praat te krijgen. Dat bleek niet de enige malheur deze dag, want bij de start van een hele steile klim zat de ketting van Willem zo'n beetje compleet om de achtertandwielen. De sluitschakel (missing link) bleek losgeraakt en het was nog een hele zoektocht om de ontbrekende delen op straat terug te vinden.

Na het fietsen gezellig een biertje drinken in de bar en een beetje napraten. Hierna opfrissen en om 18:30 lekker eten. Het hotel was wat gedateerd, maar gelukkig stond er een eersteklas kok in de keuken, want het eten smaakte echt fantastisch, echt lekker!! Na het eten de laptop erbij en de route samenstellen voor de volgende dag, weer met behulp van de hoteleigenaar. Zo rond 22:30 had iedereen wel een beetje slaap en taaiden we af naar de kamers.

 

{tab Eifel dag 2|blue}

Het was alweer vroeg dag en Marcel en Willem waren al ruim voor het ontbijt in de fietsenkelder aan de gang om de videocamera op het stuur van Willem te monteren. De actioncam heeft namelijk geen steadyshot en dat heeft de nieuwe (water-en stofdichte) JVC wel. Ook is het prettig dat het schermpje kantelbaar is, dus je kan heel goed zien wat je filmt.

Na een stevig ontbijt stonden we om 09:15 klaar voor de langste rit van het weekend. Uiteraard begon de rit weer met een klim van 5 km met een stijgingspercentage van zo'n 6 - 8 procent. Lastig als je nog maar net op je fiets zit. Het was nog heerlijk rustig op de weg en ondanks de zware klim was het toch genieten van de rust en de stilte om je heen. We zouden met een omweggetje door het 'Eifel national park' naar een stuwdam in de Ruhrsee rijden. Onderweg prachtige uitzichten en wonderschone dorpjes. Wel veel klimmetjes en even zovele afdalingen, waarbij Peter en Marcel als elastiek aan elkaar vast leken te zitten. Die twee laten zich gewoon naar beneden vallen en lijken nauwelijks de rem aan te raken. Als je de gps gegevens bekijkt, dan komt Peter regelmatig boven de 70 km/h en Marcel zit daar dan meestal vlak achter en zal ook wel zoiets rijden. De rest deed het iets voorzichtiger.

In Nideggen was, op aanraden van de hotelbaas, de koffiestop gepland. Hij had er echter niet bijverteld dat de weg naar dit dorpje een zware klim was, dus gezamelijk besloten om deze over te slaan en ergens anders maar koffie te gaan drinken. Tevens leken meerderen in de groep toch wel moeite te hebben met al dat geklim, dus werd besloten om de rit wat in te korten. Nu is het inkorten van een rit op vreemd terrein best wel moeilijk. Keer op keer dachten we een stuk af te snijden en kwamen na enkele kilometers als vanzelf weer op de geplande route. Na zo'n 60 kilometer vonden we eindelijk een restaurant waar we onze koffiestop konden maken. Unaniem werd er voor apfelstrudel en cappucino gekozen ...... heerlijk!! Op de calorietjes hoefden we immers niet te letten en we zaten heerlijk in de schaduw.

Na de koffie nog een paar stevige klimmen en even zovele afdalingen met soms adembenemende uitzichten op het lager gelegen stuwmeer de Ruhrsee. Kan het niet vaak genoeg herhalen, maar de natuur is echt geweldig mooi daar. En als toetje maakten we de afdaling naar het hotel die waar we dezelfde ochtend mee begonnen waren. Mooie schone weg en iedereen durfde daar toch iets sneller af te dalen dan ze daarvoor gedaan hadden. Na een kleine 90 km kwamen we weer aan bij het hotel en was het tijd voor een biertje op het terras. Heerlijk met een borrelhapje erbij, wat nootjes, echt heerlijk vertoeven daar. En 's-avonds natuurlijk weer genoten van het geweldige eten.

Na het eten nog even een route maken van een kilometer of 40 voor de laatste ochtend en toen was het wel tijd om het mandje op te zoeken.

{tab Eifel dag 3|blue}

En weer waren de twee vroege vogels, Marcel en Willem, alweer in de fietsenkelder te vinden terwijl vrijwel iedereen in het hotel waarschijnlijk nog op een oor lag. Vandaag zou Marcel de videocamera vanaf zijn fiets bedienen, dus moest e.e.a. omgebouwd worden. Dit klusje was om 07:15 uur klaar en toen zijn we maar vast aan het ontbijt begonnen. Op je gemakkie in alle rust een paar lekkere broodjes eten, paar bakkies koffie, ...... heerlijk!! Om 07:45 uur sloten de andere Bikels ook aan en konden we zo rond 08:30 uur op de fiets stappen voor de laatste etappe. Het eerste stukje of de fiets was echt f*cking koud, maar dat was gelukkig van korte duur. Al gauw moesten we weer beginnen aan de klim om het dal uit te komen. Blijft lastig als je nog niet echt warm gereden bent en ondergetekende had het er knap moeilijk mee. De rest reed zo'n 4 km/h harder omhoog, dus al gauw reed ik weer alleen omhoog, zoals gewoonlijk. Boven werd er keurig gewacht en gingen we met z'n vijven weer verder.

Op een gegeven moment kwamen we na een afdaling in een dorpje, sloegen linksaf en keken tegen helling op die meer weg had van een muur. De GPS gaf aan dat we hier toch echt tegenop moesten fietsen en met een hoop gepiep, gekraak (van het schakelen), gehijg en gepuf kwam iedereen uiteindelijk boven. Na een klein stukje vlak ging de klim dus gewoon weer verder, dus dit was wel een heel zwaar stukje. Hierna een heel stuk vlak en konden we genieten van de omgeving. Plotseling een bord met de waarschuwing dat we bij een afdaling van 15% (!) kwamen. Marcel en Peter lieten zich gewoon weer naar beneden vallen en bereikten snelheden ruim boven de 70 km/h ....... ondanks dat het wegdek nou niet echt in goede staat was en vol met kuilen zat.

Hierna begonnen we aan de laatste klim van het weekend, die gelukkig heel gelijkmatig was. Hierdoor kon je goed in je ritme komen en goed in je eigen tempo naar boven rijden. De laatste afdaling was weer dezelfde die we eerder die ochtend beklommen hadden. Om 11:00 uur waren we weer terug bij het hotel, even douchen en de fietsen opladen en weer richting huis.

Het was een zeer geslaagd weekend, lekker gefietst, super gegeten en uiteindelijk was het helemaal niet duur ook. De Eifel is niet zover rijden, ongeveer 300 km vanuit de Randstad. Kortom: Voor herhaling vatbaar en we komen hier zeker terug. Misschien dat we volgend jaar met de MTB kunnen gaan als daar voldoende belangstelling voor is. Kunnen de leden van het ZeroBeaufort MTB team ook mee ;-)

{/tabs}

{gallery}articles/118{/gallery}

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Verjaardagen

Er is binnenkort niemand jarig

Laatste forum berichten

  • Geen berichten om weer te geven.

Leden login