×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/117 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

posbankNa Leerdam en na de uitgestelde rit door de Betuwe stond vandaag de Posbank op het programma. Deze rit hadden we al eerder gereden in 2012, maar toch werd er gekozen om een nieuwe route te maken in plaats van de oude nog een keer na te rijden. Peter had een mooie route vanuit Veenendaal gemaakt voor de Garmin GPS en om 09:30 was iedereen al present op de parkeerplaats bij het Ibis hotel aldaar. De groep, bestaande uit Peter, Marcel, Joost, Roy, Johan, Willem en Willem, had er duidelijk zin in want de laatste fietser werd om 09:15 al gebeld waar hij bleef. Johan had zijn Mio gps vervangen door een Garmin Edge 800, omdat de Mio heel rare dingen deed met routebestanden die anderen gemaakt hadden. Daarmee kwam het aantal (bruikbare) GPSsen op drie stuks. Altijd makkelijk als je elkaar onverhoopt kwijt raakt, want dan weet je in ieder geval de route.

Om klokslag half tien viel het startschot bij een temperatuur van slechts 7 graden. Rustig warm fietsen natuurlijk, zeker voor de ouderen belangrijk om blessures te voorkomen. Het tempo werd langzaam opgevoerd en gelukkig kon iedereen het bijbenen.

Het is een prachtige omgeving om te fietsen en Peter had echt zijn best gedaan op de route. Helaas kan je vanachter de computer niet altijd zien hoe het fietspad eruit ziet. Er staat dan wel verhard, maar dan ligt het vol met kleine steentjes en is het meer een mountainbike pad dan een fietspad voor de racefiets. Klopte ook wel, want de talloze mountainbikers die we tegenkwamen keken heel verbaasd dat wij daar met de racefiets reden. Ze zeiden nog net niet: 'wat een malloten!', althans niet hardop.

En langzamerhand kwam dan ook de Posbank in zicht en dus ook het onvermijdelijke klimmen. En klimmen kun je niet leren, je hebt talent of je hebt het niet. En vandaag was het gehalte talentlozen hoger dan gebruikelijk, maar dat zal ook wel wat te maken hebben met gebrek aan training. Maar goed, iedereen kwam uiteindelijk in zijn eigen tempo ongeschonden boven en daar konden we dus even genieten van het prachtige uitzicht over de hei. Na de gebruikelijke versnaperingen ging het weer verder en moest er nog wat geklommen worden en dat zou het dan ook zijn voor vandaag. Nou ja, bijna dan!!

Ergens bij Hoenderloo kwamen we een mooi terrasje tegen en konden we aan de koffie/cola/sinas met de onvermijdelijke appeltaart met slagroom. Het tweede bakkie was gratis, dus dat was weer mooi meegenomen. Op het terrasje wisten we Marcel over te halen om halverwege deze maand mee te gaan naar de Eifel, waarmee het groepje op 6 man komt. Alleen het hotel nog even boeken en kijken of ze nog plaats hebben. Zo niet, dan moeten we misschien wat schuiven met kamers en/of bedden, maar daar komen we wel uit.

Na de koffie was het nog zo'n 45 km naar het eindpunt. Bij een aantal was het beste er eigenlijk wel af. Op het vlakke en uit de wind in het wiel ging het allemaal wel, maar zodra er omhoog gereden moest worden, hoorde je het aan alle kanten piepen en kraken. Nog niet iedereen heeft de juiste vorm te pakken, maar dit was een mooie training natuurlijk.

Na bijna 112 km kwamen we compleet en ongeschonden weer bij de auto en konden terugkijken op een mooie rit. Peter bedankt voor het uitzetten van de mooie route. De rest, en Peter natuurlijk, bedankt voor de onwijs gezellige dag. Tot de volgende rit maar weer.

{gallery}articles/117{/gallery}

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login