×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/116 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

bord-LeerdamZondag 30 maart was het eindelijk weer zover: sinds lange tijd weer eens een gezamelijke trainingsrit, deze keer vanuit Ridderkerk. Na wat over en weer appen op de koffie bij Roy met muffins (lekker!!!). Bedankt Roy voor deze vorstelijke ontvangst en gastvrijheid. De ploeg bestond uit Roy, Peter, Joost, Duncan, Willem, Johan en Willem. Klokslag 10 uur stapten we op de fiets voor een rondje richting Leerdam. Natuurlijk eerst langs de molens van Kinderdijk, altijd mooi om daar te rijden en na een heleboel Chinezen te hebben ontweken, ging het volgas de Lekdijk op.

Het tempo zat er vanaf het begin al behoorlijk in, dus lekker in het wiel hangen bij Peter, dat scheelt een stuk. Na 28 km had Duncan een lekke band en moest er een binnenbandje gewisseld worden, geassisteerd door Roy. Voor de rest van de ploeg even een momentje om uit te blazen. In korte tijd zat de eerste (geplakte) binnenband erin, helaas bleek deze ook lek te zijn. De tweede was hagelnieuw, dus dat ging ietsje beter.

Op naar Leerdam, waar Peter in het centrum een oud vrouwtje dusdanig aan het schrikken maakte dat ze tegen de grond smakte. Gelukkig geen gevolgen, het vrouwtje stapte na korte tijd weer op haar fiets en vervolgde haar weg weer.

Na een kilometertje of 58 was het wel tijd voor een versnapering en streken we neer op een mooi terrasje. De koffie met appeltaart (je moet toch iets te verbranden hebben) werd geserveerd met een amaretto met slagroom .... heerlijk. Het terras lag beneden aan een dijk en omhoog fietsen leek erg moeilijk, dus werd deze hobbel door de meesten lopend genomen. Zoniet Johan, die probeerde het fietsend en rolde nog even over het asfalt.

Na de pauze ging het met het windje in de rug weer richting Ridderkerk en het tempo ging nu pas echt omhoog, zodanig dat niet iedereen meer kon volgen. Het tempo werd soms even teruggenomen, maar dat was vaak van korte duur. Dit laatste noopte sommigen tot wat listige truc's en werd er op een kruising pas linksaf geroepen als de snelle jongens de kruising al voorbij waren. Heel effectief, want de langzame jongens reden dan weer even op kop.

Zo rond 15:00 uur waren we weer op het vertrekpunt met 104 km op de teller. Het gemiddelde lag nog best hoog, zeker omdat nog niet iedereen in de gelegenheid was geweest om voldoende te trainen. Het was een mooie rit, Roy bedankt voor de gastvrijheid en Peter voor het uitzetten van de mooie route.

Klik hier voor de ritgegevens

{gallery}articles/116{/gallery}

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login