×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/119 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

hoevenIMGP9296De Spie 100, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Spie/Controlec werd dit jaar verreden op 14 juni. De vertrek- en uiteraard ook finishplaats was dit jaar camping Bosbad Hoeven, uiteraard bij Hoeven in West-Brabant. De 'Bikels' waren goed vertegenwoordigd met Peter, Joost, Marcel, Willem, Roy, Duncan en ondergetekende. Om 09:00 uur werden we ontvangen met koffie en gebak. Even leek het erop dat de opkomst dit jaar wat minder zou zijn, begrijpelijk na de capriolen van vorig jaar waarbij enkele deelnemers gewond raakten.

De 'middengroep', waar wij bij ingedeeld waren, bleek toch te bestaan uit zo'n 25 man dus dat viel toch nog weer mee. Ruim na 10 uur viel het startschot en konden we op weg voor 107 km. Er waren 2 voorrijders aangesteld die het tempo aan zouden geven en blijkbaar hadden ze de cruisecontrol op 30 gezet, want of we nu wind mee of wind tegen hadden: ze bleven gewoon 30 - 31 km/h rijden. Na een paar kilometer de eerste lekke band. Met vereende krachten werd de binnenband verwisseld en nauwelijks 10 minuten later konden we onze weg weer vervolgen.

Na 25 km de eerste stop om de inwendige mens weer te voorzien van het benodigde vocht en brandstof. Zoals altijd weer perfect verzorgd door het personeel van Spie. Na een kwartiertje ging het weer verder en direct het tempo weer op ruim 30 in het uur, ondanks de inmiddels behoorlijke tegenwind. Gelukkig zaten de meeste Bikels vrij voorin en konden makkelijk volgen. Verder naar achteren zaten wat mensen die na een bocht behoorlijke gaten lieten vallen en die moesten behoorlijk aan de bak om steeds weer bij te komen en dan was 40+ echt geen uitzondering.

Na 65 km bereikten we Dinteloord en bij de een of andere jachthaven was er koffie met appelgebak voor ons gereserveerd. Heel gezellig op het terras en er werd nog even druk geappt met de Bikels die niet in de gelegenheid waren om mee te rijden. Het bleef vandaag beperkt tot 1 bakkie en daar gingen we weer, richting Willemstad. Na Willemstad ging het over de Oostdijk langs het Hollands Diep richting Klundert. Dit stukje hadden we al eens eerder gereden tijden een rit vorig jaar. De noord-oosten wind was ons nu iets gunstiger gezind en kwam van opzij, dus dat ging een stuk makkelijker.

En na Klundert werd het eigenlijk alleen maar makkelijker met het windje in de rug. De kopmannen lieten zich niet verleiden om almaar harder te gaan rijden en reden niet harder dan 35 km/h waar het kon. En toch bleek bij sommigen het beste er wel af en kregen zij het gat niet meer dichtgereden na een bocht. Met nog een kilometer of 7 - 8 te gaan zat ondergetekende aan de staart van het peloton en moest weer onder in de beugels om bij te komen of bij te blijven. Met de route in de GPS was het dus geen probleem om een tandje terug te schakelen en het wat rustiger aan te doen. Een van de achterrijders bleef bij me en zo zijn we op het gemakkie teruggereden.  Op 500 meter van de finish kwamen we Joost tegen met een lekke band. Peter was ook gestopt en dat was maar goed ook, want Joost had geen bandenlichters bij zich. Toch lastig als je ergens in 'the middle of nowhere' staat en ook nog een keer geen bereik met je mobieltje .....!! Uiteindelijk kwam dus alles nog goed en konden we de laatste 500 meter afleggen.

Gauw omkleden en vanaf de parkeerplaats op de fiets op zoek naar het restaurant, wat na enig zoeken gevonden werd. De zes fietsen met een kabelslot aan elkaar gemaakt, want er staat toch een klein fortuin natuurlijk. Lekker wat drinken en om 17:30 werd het buffet geopend. Heerlijk gegeten en hierna konden we moe maar voldaan de thuisreis aanvaarden.

{gallery}articles/119{/gallery}

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login