×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/120 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

IMG 6580amerongenVoor het eerst sinds mijn toch wel plotselinge verhuizing (ook voor mij overigens!) naar Tiel een ritje in deze omgeving. Vandaag bestond de groep uit Peter, Marcel, Johan, Willem, Roy en ondergetekende. Aanvankelijk had Joost ook toegezegd om mee te gaan, maar blijkbaar was het tijdstip hem toch te vroeg. Ook zal het gebrek aan kilometers hier debet aan zijn geweest, maar daar hadden er meer last van. We hadden om 09:00 uur afgesproken alhier in Tiel maar ruim voor negenen was de ploeg al kompleet. Astrid had voor appelflappen gezorgd, die heerlijk smaakten bij de koffie. Nog wat prietpraat bij de koffie en om kwart over negen was de tijd gekomen om op de fiets te stappen.

 Nog geen 5 minuten later vertrokken we voor een rondje van 102 km. Genoeg sterke mannen om het kopwerk te doen en nadat we warm gereden waren legden zij er een behoorlijk tempo voor, althans zo kwam het op mij over. De route was grotendeels samengesteld met stukjes waar ik de afgelopen maanden als geweest was, dus eigenlijk konden alle stukjes vrij eenvoudig aan elkaar gemaakt worden.

Onderweg de kopmannen nog even gemaand om iets rustiger aan te doen ..... niemand luisterde ;-) De rekening zou uiteindelijk vanzelf gepresenteerd worden en vooraf was al duidelijk aan wie natuurlijk. Met zo weinig kilometers in de benen zou het laatste stuk nog wel eens lastig kunnen worden.

Voorlopig konden we genieten van de prachtige omgeving en zagen we maisvelden, boomgaarden en kleine dorpjes. Bij Rijswijk konden we het Amsterdam-Rijn kanaal oversteken en de commentaren over het plaatsje Rijswijk konden natuurlijk niet uitblijken, doelend op Rijswijk bij Den Haag. Nog even langs het altijd mooie 'Eiland van Maurik' en daarna konden we bij Eck en Wiel de Nederrijn oversteken met de pont.

Inmiddels hadden we er 47 km opzitten en sommigen hadden wel trek in koffie, maar besloten werd om eerst de klimmetjes te doen en daarna een koffiestop te maken. En zo gingen we de Amerongse Berg op, deze keer vanaf de zuidkant en die is gelukkig niet zo steil. Daarna ging het door een smal bospad richting Rhenen en vonden daar een mooi terrasje, De Drie Zussen, alwaar het heerlijk vertoeven was. Heerlijke appeltaart en een lekkere cappuccino, wat wil een mens nog meer?

Na de koffie was het nog zo'n 40 km naar het beginpunt. Na de brug over de Nederrijn ging het even fout met de route. We hadden de brug aan de oostzijde moeten nemen, maar deden dat aan de westzijde. Tot overmaat van ramp dacht Johan een kortere weg te nemen en waren hem plotsklaps kwijt. Even zoeken waar hij gebleven was en na een minuut of 10 was de ploeg weer compleet en ging het richting Dodewaard. Daar aangekomen was het beste er voor ondergetekende wel af en kreeg te maken met kramp. Dat was dus de rekening die hiervoor genoemd was.

Gelukkig is de Bikels groep heel sociaal en werd het tempo iets aangepast onder het motto: 'samen uit, samen thuis'! En in een oude trutten, zondagochtendtempo bereikten we de eindbestemming. Nog even een drankje en een ijsje in de tuin en daarna namen we afscheid na een zeer geslaagde rit in een prachtige omgeving. Ik heb er van genoten!

Bedankt gasten, dat jullie de moeite hebben genomen om hierheen te komen voor een stukje fietsen. Deed me echt goed!!

 

{gallery}articles/120{/gallery}

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login