lanterfanter

Op vrijdag 5 mei 2017 is het weer zover: het inmiddels traditionele Bikels  fietsweekend. Dit jaar vieren wij ons eerste lustrum. Waar we 5 jaar geleden met 4 man begonnen zijn, gaan we dit jaar al met 11 man de Ardennen onveilig maken. We zijn begonnen in Sauerland en daarna Simmerath in de Eifel. In 2015 zijn we naar Luxemburg geweest en vorig jaar Junckerath in de Eifel. Er zijn slechts drie fietsers die alle editie's meegefietst hebben, te weten Peter, Roy en Duncan.

Naarmate de groep groter wordt, wordt het ook steeds moeilijker om een geschikte verblijfslocatie te vinden. De voorbereidingen beginnen dan ook steeds vroeger en voor dit jaar zijn we al begin oktober aan de gang gegaan. Vorig jaar hadden we al iets op het oog, maar die accomodatie zat vol. Uiteindelijk zijn we toen naar de Cockerei gegaan, wat ook bijzonder goed bevallen is en eigenlijk voor herhaling vatbaar. Maar zolang we nog nieuwe locaties kunnen boeken in net weer andere gebieden gaan we niet 'op herhaling'.

In 2017 gaan we naar het aangename stadje Schönberg - Sankt Vith in de provincie Liege (Luik) Het ligt op het kruispunt van Eifel en Ardennen. We hebben daar het sporthotel ' de Landerfanter' gevonden. Naar verluid dat hier regelmatig wielerploegen verblijven op trainingskamp. Dus dan zal het qua verzorging voor de wielrenner ook wel goed zijn. De omgeving is zowel geschikt voor wielrenners als mountainbikers.

Ik vond een filmpje op Youtube wat een indruk geeft van het hotel.

https://youtu.be/2eKZCUtZbvU

Klik hier voor beoordelingen op Zoover

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login