• Over Bikels.nl

    Bikels.nl is een fietsend vriendenclubje....... Lees meer .....

  • 1

Koninginnedag 2012: Echt een Superdag!!

DriebergenNa twee keer uitstel moest het op Koninginnedag gebeuren. Niet naar Limburg, want die bewaren we voor een andere keer.

 

Om 08:10 was ik bij Peter in Bergschenhoek, die uiteraard al helemaal klaar stond. Even wat beschermspulletjes op de fiets gemaakt en toen waren we klaar voor vertrek. We hadden met Roy om 09:00 uur afgesproken bij de benzinepomp bij Reeuwijk en we waren rijkelijk vroeg. Het was al heerlijk in het zonnetje, dus we zijn lekker buiten gebleven, in afwachting van het arriveren van Roy. Helaas kwam hij alleen, want zijn fietsmaatje had zijn vrouw beloofd om naar de vrijmarkt te gaan. Jammer, maar niet iedereen kan zomaar zijn agenda aanpassen.

 

 

Foto0072

Om 09:15 kwamen we aan op het parkeerterrein van de Driebergse Tour Club en maakten we ons op om de 'Ontwakingstocht 2007' van deze vereniging na te rijden. Het opstarten van de GPS gaf bij zowel Peter als ondergetekende nogal wat problemen en al gauw raakten beide apparaten in de stress. Of het nu aan de bediener van de GPS of aan het geladen routebestand lag, daar zijn we niet uitgekomen. We zijn dus maar op de gok op pad gegaan en warempel pakte beide GPS'sen de route weer op. Een hele geruststelling, want je weet natuurlijk nergens de weg. Onderweg genoten van de prachtige natuur, want er was veel bloesem te zien en de bomen worden alweer lekker groen. Hier en daar kwamen we groepjes mensen op de fiets tegen, helemaal in het oranje gestoken, die op weg waren naar Veenendaal en/of Rhenen waar de Koningklijke familie op bezoek was. Opvallend weinig verkeer op de weg en wat het meeste opviel: weinig toer/race fietsers!! Misschien dat iedereen dacht dat je in die omgeving beter niet kon gaan fietsen op deze dag??

In Achterveld was het na een kilometertje of 50 tijd voor de inwendige mens en zochten we een terrasje op. Ook hier was het erg rustig en leek het hele dorp afgereisd naar het bezoek van de Koningin. Op het terrasje was het heerlijk toeven in het zonnetje, en de onvermijdelijke appeltaart met slagroom ging erin als de even spreekwoordelijke koek.

Foto0081

Na een kleine drie kwartier werd de rit hervat en mijn GPS was nu helemaal de weg kwijt en heeft hem ook niet meer gevonden!! Gelukkig deed die van Peter het nog wel, dus helemaal routeloos waren we dus niet. In een aardig tempo naderden we de Amerongse berg en deze heb ik, als totaal niet getalenteerd klimmer, in mijn eigen tempo 'genomen'. Bovenop moest ik toch even op adem komen en terwijl we daar stonden, kwamen er nog meer 'talentlozen' omhoog en zo te zien hadden die het net zo zwaar gehad als ik. Goed voor je zelfvertrouwen om hier naar te kijken:-). Hierna kwam er nog een klimmetje, maar die was niet zo zwaar.

Langzaam kwamen we weer in de richting van Driebergen en reden prachtige stukken door de bossen over hele smalle paadjes. Echt mooi, die natuur.  Bij de auto's gekomen stapte dezelfde fietser, die vanochtend gelijk met ons vertrokken was, ook van zijn fiets. Hij had in zijn eentje 135 km gereden, terwijl de teller  bij ons stokte op 102. We raakten aan de praat en hij bleek in Delfgauw te wonen. Gauw een visitekaartje van Bikels gegeven natuurlijk en wie weet fietsen we een keer met hem samen!!

Foto0078

Het was een geweldige dag, met mogelijk nog geweldiger weer!! Deze gaat de boeken in als een zeer geslaagde rit in een prachtige natuur. Bedankt gasten voor deze geweldige dag, ik heb er echt van genoten.

Helaas was ik vergeten de GPS uit te zetten, dus dat geeft natuurlijk een beetje raar gemiddelde.

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Verjaardagen

Er is binnenkort niemand jarig

Laatste forum berichten

Leden login