×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/127 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

 

2015-06-20 11.30.29

Glandon en Croix de Fer, Zaterdag 20-06-2015

Pfff, al om 5 uur wakker, ga vandaag de Glandon en Croix de Fer rijden. Moet nog even proberen te slapen om aan mijn tochie te beginnen, ben anders wel erg vroeg terug, en ik heb geen verlichting op mijn fiets. Half 9 eerst even ontbijten, ja hoe lang zou ik er over doen, geen idee. Heb deze tocht wel eens eerder gefietst maar dat was 20 jaar geleden tijdens de Marmotte.


Na mijn fiets van de caravan af gehaald te hebben, bandendruk gecontroleerd, bidons gevuld ging ik van start. Bij de camping meteen rechtsaf de stuwdam op van het Lac du Verney. Wel meteen op het kleine blad en achter op de 26, lekker begin nu nog maar 28 km klimmen. Boven bij het stuwmeer was het wel lekker fietsen, alles vrij vlak, maar dat veranderde gauw: aan het eind van het meer ging de weg meteen 10% stijgen. Viel niet mee zo ‘s-morgens vroeg.
Na 10 km kwam ik aan in het dorpje La Rivier D'Allemont, even een koekje naar binnen werken en gelijk weer door. Nou zat er al een tijdje een fransman in mijn wiel, overnemen ho maar.

Even voorbij het dorpje is er vroeger een grote aardverschuiving geweest waardoor de weg was weggevaagd door grote lawines rots blokken, daardoor is er toendertijd een nieuwe weg (omlegging) gemaakt met als gevolg dat de weg 12,5% gaat dalen en er na een paar km weer 12,5% moet worden geklommen. Leuk hoor!!!!!!!!!


Affijn die fransman zit nog steeds in mijn wiel, en neemt weer niet over. Maar tijdens de 12,5% klim raak ik hem dan toch kwijt, hehe, (voor een tijdje).
Na 20 km kwam ik aan bij het het Lac de Grand Maison, en ja hoor met die fransman in mijn wiel, hij had natuurlijk weer wat adem kunnen vinden om mij te pesten, maar goed het zwaarste stuk heb ik achter de rug, nu nog een stuk van een procentje of 8.


De laatste 8 km ging eigenlijk weer prima, kon daar weer een grotere versnelling rond draaien in plaats van telkens op de 28. En wat bleek hehe de fransman moest afhaken. Zo en nu meteen door naar de top van de Croix de Fer. Tijd ongeveer 2 uur. Niet verkeerd toch. Op de top kwam na een tijdje ook de fransman aan, bonjour. Daar praatten we nog wat.


Op de terugweg pakte ik de Glandon nog even mee, maar dat stelt niet veel voor. Nu lekker afdalen, alleen was er een harde koude wind opgestoken waardoor van lekker afdalen geen sprake van was. Je moest je stuur erg goed vast houden om niet van de weg afgeblazen te worden.
En ja, ik moest ook weer die rot klim doen van die 12,5% van de wegomleiding bij La Rivier D'Allemont. Dat was niet fijn.


Al met al was het toch een hele leuke tocht, moet je ook maar eens doen.
Peter Breed.

{gallery}articles/127{/gallery}

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login