×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/128 is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Kersentocht

Tourvereniging de Batauwers uit Tiel organiseert jaarlijks de Gejo Cycleworld Kersentocht. Deze tocht wordt goed gewaardeerd en wordt met 2 sterren beloond door de NTFU. Niet slecht als je bedenkt dat je maar maximaal 3 sterren kunt verdienen. Uiteraard wilden de Bikels deze tocht ook rijden en er werd gekozen voor de 110 km versie. Gelijk de eerste tocht in onze nieuwe outfit, want dat was er nog niet van gekomen. Peter, Roy, Ed en ondergetekende zouden deze tocht rijden, aangevuld met onze brillen en lenzen leverancier Jan-Willem. Op zaterdag besloot Marcel zich nog aan te sluiten op zondag, dus toch weer 6 man op de been.

Wekkertje op 07:00 uur gezet, want we zouden al om 08:30 verzamelen. Een blik uit het raam ...... regen!! Dat hadden we niet besteld. Een paar minuten later een appje van Marcel, het regende ook in Zoetermeer en hij pastte voor vandaag. Peter en Roy waren net over achten al aanwezig, moest zelfs mijn tanden nog poetsen en fietspak aantrekken. Bakkie koffie terwijl we moesten wachten op Ed en Jan Willem en daarna konden we onze nieuwe kleding showen.

IMG 0413

Na de fotosessie op naar de start. Inschrijven hadden we al van te voren gedaan via internet, dus de barcode uit laten lezen en we konden op pad. We hadden de route gedownload, niet dat dat nu nodig was want de route was volledig gepijld, maar alle gps'sen weigenden om er iets mee te doen. Het was gelukkig droog geworden en soms was er zelfs een waterig zonnetje te zien. Ed en Peter namen het kopwerk voor hun rekening en voor we het in de gaten hadden was het een groep van een man of 15-20 geworden. Vlak bij de brug over de Nederrijn bij Rhenen stopte Peter voor een sanitaire stop en blijkbaar had niet iedereen dit in de gaten. Zo te horen kon een valpartij achter ons maar net voorkomen worden. Hierna ging het richting Doorwerth en moest er wat geklommen worden. Jan Willem kreeg niet de juiste versnelling te pakken, vervolgens liep zijn ketting eraf en daarna heeft hij het hellinkje maar lopend gedaan.

Bij Renkum was de controlepost/koffiestop met de onvermijdelijke appeltaart. Het was behoorlijk druk op het terras, maar toch konden we nog een plekje vinden. Na een half uurtje hadden we alles naar binnen gewerkt en konden we aan het vervolg van de tocht, zo'n 60 km, beginnen. Vals plat, wat beklimmingen en een steeds verder toenemende wind hinderden ons om als groep bij elkaar te blijven. Jan Willem had duidelijk te weinig kilometers in de benen en ikzelf was kon nog maar net volgen.

In Lienden besloten we, met nog zo'n 40 km te gaan, om de groep te splitsen want we moesten steeds vaker tempo terug nemen en op elkaar wachten. Jan Willem en ondergetekende zouden de kortste route nemen naar de finish, terwijl de rest de hele route zou doen. En dat was maar goed ook, want Jan Willem zat er echt doorheen. Begrijpelijk, zeker als het venijn in de staart zit met een behoorlijk stuk tegenwind. Onderweg naar de finish vielen er ook nog een paar druppels, maar te weinig om een regenjack aan te trekken.

Een uurtje na ons kwam ook de rest binnen en die hadden het ook moeilijk gehad dat laatste stuk. Nog even wat drinken en daarna weer op de fiets naar het Bikels hoofdkwartier. Roy en Peter gingen gelijk door naar huis, evenals Jan Willem. Ed was al eerder afgeslagen naar Zoelen. Na het douchen heerlijk in een luie stoel naar de Tour gekeken.

Bedankt gasten, ik heb weer een leuke dag gehad, moet alleen wat meer fietsen merk ik.

{gallery}articles/128{/gallery}

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login