decockerei header home

Op 27 mei 2016 is het weer zover: het jaarlijkse Bikels fietsweekend!! Dit jaar is de keuze gevallen op de (vulkaan)Eifel, wat zuidelijker dan waar we 2 jaar geleden zijn geweest. Het is een bijzonder stukje Europa met een rijke historie, welke miljoenen jaren terug gaat. Van uitgewerkte vulkanen, overblijfselen van de Romeinen, de typische vakwerkhuisjes tot en met de middeleeuwse kastelen, van elke periode is wel iets terug te vinden in de overweldigende natuur van de (vulkaan) Eifel. De omgeving heeft kleine plaatsjes met vakwerkhuizen, mooie bossen, rivieren, de Moezel en stadjes met mooie burchten zoals Manderscheid, Daun en Gerolstein. Kortom: een fantastisch gebied om te fietsen!

Dit jaar verblijven we in Jünkerath in Gasthof 'de Cockerei', in bezit van de nederlandse eigenaren Cock en Wenda Sleeuwenhoek. Zij zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zevenhuizen bij Rotterdam. Er is een reservering gedaan voor 10 fietsers en er is plaats voor 11. Inmiddels hebben de volgende 10 personen zich aangemeld:

Peter, Roy, Duncan, Wim de V, Marcel, Michel, Joost, Edward, Rob (vriend van Peter) en ondergetekende. Al met al een respectabel aantal.

De bedoeling is, dat we op vrijdag 27 mei vertrekken naar Jünkerath. Vanuit de Randstad is het ongeveer 330 km rijden via Venlo, dus waar en hoe laat we verzamelen moeten we nog even kijken.

Zoals gewoonlijk heeft Peter zich weer bezig gehouden met de routes en heeft een paar mooie gemaakt. Vooral de rit op zaterdag naar Monschau (ongeveer 110 km) is er een met bijzondere verrassingen. Het aantal fietsers met GPS staat inmiddels op 5 en met een beetje geluk rijden er 3 man met een camera aan boord. Nu nog iemand met veel vrije tijd die er een filmpje van wil maken ;-). Uiteraard gaat de laptop weer mee om iedereen van de juiste routes te voorzien en om e.e.a. nog aan te kunnen passen.

Klik op de kaart op de route's te bekijken.

Kaart 2016

Het enige wat we niet in de hand hebben is het weer, maar wie met Bikels.nl meefietst, heeft altijd mooi weer. Dus ..... neem je fiets mee en je goede humeur, dan komt het allemaal prima in orde!!

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login