Cycletrend

Toen de Bikels website nog maar net bestond, heeft zich iemand aangemeld op het forum en zijn ongenoegen geuit over zijn fietsenmaker. Enkelen van ons hebben daar op gereageerd, maar de betrokken persoon heeft nooit meer iets van zich laten horen en ook nooit meer de Bikels website bezocht. Een beetje vreemde gang van zaken, dat vond ik eigenlijk toen al.

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd ik benaderd door Ralf van Heugten, de eigenaar van de betreffende fietsenzaak Cycletrend in Nuenen. Ik heb tot in detail de andere kant van het verhaal mogen vernemen. Ook bleek hij exact hetzelfde verhaal ook op diverse andere fietssite's geplaatst te hebben, waarschijnlijk om op deze manier zijn wrok te ventileren. Alles bij elkaar opgeteld was deze uitleg voor mij (als moderator) aanleiding om de desbetreffende post van de klager van het forum te verwijderen. Als je een probleem met je fietsenmaker hebt, dan moet je dat met je fietsenmaker zien op te lossen en niet allerlei forums hiervoor misbruiken. En als het dan uiteindelijk toch naar tevredenheid opgelost is, ben dan zo sportief om dat te melden.

Balans grintaToen Edward en ik besloten om teamkleding te laten maken hebben we Ralf benaderd voor advies en zijn een keer bij hem langs geweest. In eerste instantie gingen we voor Craft, maar dat was iets te duur voor ons bescheiden budget. Hij heeft ons toen doorverwezen naar Balans en volgens mij is dit een goede keuze geweest. Balans won trouwens de test in het belgische fietsblad Grinta......!!

En toen was het tijd voor een nieuwe fiets, want mijn Cube was 'alweer' 4 jaar oud. Ik had mijn zinnen gezet op een racefiets met schijfremmen en electronische schakeling. Na wat verkenningen kwam ik uiteindelijk weer bij Ralf terecht. Met Astrid ben ik in november bij Ralf geweest en hij heeft een keurige aanbieding voor mij gemaakt en mij fantastisch geadviseerd. Gewoon een eerlijke offerte zonder vraagtekens, waar kom je dat nog tegen? De keus viel in dit geval op de Cube Agree C:62 Race disc, die omgebouwd zou worden naar een electronisch schakelsysteem (Shimano DI2).

IMG 1304Helaas was Cube wat laat met de levering, maar uiteindelijk kon ik op 14 april de fiets ophalen. Samen met Astrid (want ik kreeg de fiets van haar) naar Nuenen om hem op te halen. Voordat ik hem meekreeg, werd ik door bikefitter Remie van Himbergen volledig opgemeten en werd de fiets daarop afgesteld. Je denkt dat het niet zo moeilijk is om een fiets goed af te stellen, maar iedereen is verschillend. Bij mij resulteerde het in een ander zadel, een breder en korter stuur en zooltjes in mijn schoenen om de stand van mijn voeten te corrigeren. Een tijdrovende klus, dat afstellen, want ik ging pas na 4 uur richting Tiel !!

Het ritje naar huis was een feestje, alles klopte gewoon aan de fiets. Natuurlijk moet je altijd even wennen, maar volgens mij heb ik de hele weg op hetzelfde plekje op het zadel gezeten, toch een teken dat de afstelling dik voormekaar is. Om een lang verhaal kort te maken: ben superblij met mijn fiets en de manier waarop ik bij Cycletrend behandeld ben.

 

U bent niet geauthoriseerd om reacties te posten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Leden login